Belastingadviseur nabij Arnhem inschakelen voor zakelijk advies

De hulp van een belastingadviseur nabij Arnhem kan om verschillende redenen interessant zijn voor ondernemers. Aan het eind van ieder kwartaal zijn ondernemers verplicht om de belastingaangifte in te vullen. Hierbij is het essentieel dat fouten voorkomen worden! Niet alleen kan dit een boete opleveren, ook kan het voorkomen dat je te veel belasting afdraagt. Beide wil je vanzelfsprekend zo goed mogelijk voorkomen als ondernemen. Iedere euro die je bespaart, kun je immers investeren in duurzamere productiemethodes, nieuwe marketingcampagnes, enzovoorts. Vaak gaat de hulp van een belastingadviseur nabij Arnhem verder, dan enkel het adviseren bij de belastingaangifte aan het eind van een kwartaal. In dit artikel lees je hier meer over!

Belastingadviseur nabij Arnhem

Diensten van een belastingadviseur nabij Arnhem

Het invullen van de belastingaangifte is het makkelijkst, wanneer de boekhouding van je organisatie op orde is. Om deze reden kan het verstandig zijn, om een tool te gebruiken voor het bijhouden van deze boekhouding. Niet iedere ondernemer heeft affiniteit met boekhouden of het bijhouden van administraties. Online tools voor het bijhouden van de boekhouding maken het vaak heel eenvoudig om facturen naar klanten te sturen, bonnetjes in te scannen en online te archiveren, enzovoorts. Ook kunnen er vaak automatisch financiële rapporten gegenereerd worden. Zo zie je in een oogopslag hoe je bedrijf momenteel presteert, op welke kostenposten bespaard kan worden, enzovoorts.

Administratie

Jaarrekening opstellen aan het eind van het jaar

Een zelfstandig ondernemer moet naast de belastingaangifte aan het eind van ieder kwartaal, ook de inkomstenbelasting opgeven. Vaak is de winst van het bedrijf gelijk aan het inkomen van de zelfstandige. Anders dan bij een VOF of BV, waar de verschillende eigenaars een deel van de opbrengst als loon krijgen uitgekeerd. Het opstellen van een jaarrekening kan zowel voor een ZZP’er (om de winst of het verlies te bepalen), als voor een VOF en BV interessant zijn. In sommige gevallen is het zelfs verplicht! Bij een BV moeten aandeelhouders immers kunnen zien hoe het bedrijf presteert. Dit achterhalen zij uit de gegevens in de jaarrekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *