Heb jij eczeem? Zo kom je er van af!

Er zijn miljoenen mensen die eczeem hebben. Het is geen pretje, maar vaak kan je er niets aan doen. Het is namelijk vaak iets genetisch. Maar als je het hebt, betekent het niet dat je er niets tegen kunt doen. Gelukkig maar, want de jeuk kan vervelend zijn. Maar wat kan je dan precies doen? In dit artikel kom je erachter wat je het beste kan doen tegen eczeem.

Probeer vooral niet te krabben!

Eczeem staat erom bekend dat het jeukt. Dus dat je wilt krabben, is helemaal niet zo gek. Wel moet je weten dat krabben de eczeem alleen maar erger maakt. Het is dus niet aan te raden.

Je kan jeuk verminderen met onder andere iets uit de vriezer. De kou kan namelijk helpen, je koelt de eczeem dan af, wat zorgt voor minder jeuk. Nog makkelijker is om eczeem crème aan te schaffen. Dit is speciaal ontwikkeld voor dit soort vervelende klachten.

Irriterende stoffen zijn een no go

Eczeem gaat niet samen met irriterende stoffen. Het is dus aan te raden om deze zover het kan te vermijden. Vaak wekken wasmiddelen en bepaalde stofjes van kleding eczeem op. Op een gegeven moment heb je vanzelf door wat jouw huid irriteert. Kies voor zoveel mogelijk ongeparfumeerde middelen op de plek waar je eczeem hebt. Dit verkleint de kans dat je in een keer heel veel last krijgt.

Gebruik externe hulpmiddelen

Als je eczeem hebt, betekent dit dat je de natuurlijke beschermlaag van je huid kwetsbaarder is dan de rest van je huid, zonder eczeem. Daarom moet je je huid extra goed beschermen. Dit kan door middel van kleding. Maar ook eczeem crème dient als een soort van beschermlaag. Schaf dit ook zeker aan als je last hebt van eczeem. Je zult er zeker wat aan hebben!