Tips bij het onderhouden van de tuin 

Tuinonderhoud is iets dat enkel weggelegd is voor degenen die veel planten en een mooi stukje gras in de tuin hebben. De laatste jaren is dit aan een stuk minder mensen voorbehouden, dat komt omdat alleen zij die de tijd en zin hebben om het groen in de tuin te onderhouden nog veel planten hebben. Ook al zijn de eigenaren van een begroeide tuin bereid om veel tijd aan onderhoud te spenderen, toch zijn wat tips om dit efficiënt uit te voeren welkom. Er zijn immers dagen dat je minder tijd op handen hebt of de zin ontbreekt door bijvoorbeeld slecht weer of een luie bui. 

Hoe creëer je een voedingsrijke bodem? 

De mogelijkheid hebben om voedingsstoffen uit de bodem te halen, is goed voor de begroeiing in een tuin. Bovendien bespaart het jou tijd en moeite, die je normaal gesproken kwijt was aan het toevoegen van aarde waarin deze stoffen aanwezig zijn. Een goede manier om een levende bodem te krijgen is om bladeren en organische resten te laten liggen op je gazon en deze zich daar te laten afbreken. Op deze manier ontstaat een omgeving waarin planten goed gedijen, zonder constante hulp van degene die het onderhoud in de tuin doet. Het kan lastig zijn de verleiding te weerstaan om in de herfst je tuin bladvrij te krijgen, maar het is het toch waard dit na te laten. 

Efficiënter onderhouden met de juiste spullen 

Mocht je een grote tuin hebben dan kan onderhoud veel tijd in beslag nemen wanneer je dit niet uitvoert met het juiste gereedschap, weten ze bij Gardena tuin. Om een uitgestrekt gazon te besproeien heb je bijvoorbeeld geen gieter nodig maar een mooie tuinslang met een groot bereik. Veel planten bij elkaar hebben een grote hoeveelheid water nodig, dat water kan je ook bij de planten krijgen met sproeiers. het proces om sproeiers te installeren kan tijdrovend zijn, omdat je op zoek gaat naar de beste plekken om ze te plaatsen, zodat de hele tuin besproeit wordt. Daarnaast zal er een netwerk aan water leidinkjes aangelegd moeten worden om ze van water te voorzien. Desalniettemin is dit een betere optie dan handmatig bewateren in veel situaties. 

De inzet van ongediertebestrijdingsmiddelen 

De meeste bezitters van een tuintje vallen nog wel eens terug op het gebruik van bestrijdingsmiddelen tegen onkruid en ongedierte, ook al zouden we het allemaal het liefst zo biologisch mogelijk houden. Handmatig onkruid wieden is een karweitje dat bij een gemiddeld persoon niet tot z’n favoriete klusjes behoort. Dat onkruid een probleem vormt heeft te maken met de grote hoeveelheid tegels die we allemaal in onze tuin hebben. Iedereen heeft wel een terras van enig formaat. Daarom is het maar beter om groene aanslag reiniger in huis te hebben, omdat we terras dat niet overwoekerd is allemaal kunnen waarderen. 

Met de juiste aanpak ben je langer bezig in de tuin 

Wanneer je jouw tuin onderhoud met de laatste technieken en de natuur daarnaast ook meer zijn gang laat gaan, wordt de tuin sneller een aangenamere plek. Kleine klusjes die de boel flink opknappen kunnen de eigenaar motiveren om veel zaken aan te pakken. Je bent immers niet snel geneigd te beginnen aan een project dat veel moeite kost en weinig oplevert. Bovendien krijg je van al dat werk op de correcte manier een prachtige tuin terug waarin je graag tijd spendeert.