Welke soorten afvalcontainers zijn er?

Elk bedrijf produceert het nodige bedrijfsafval. Het is belangrijk dat je dit dan in de juiste restafvalcontainer achterlaat. Tegenwoordig is het scheiden van afval essentieel. Dat betekent dus ook dat er vele soorten containers zijn. Zo kan het scheiden en daarmee het recyclen, een stuk gemakkelijker gemaakt worden. Wie eens meer inzicht hierin wil krijgen, kan op deze plek het nodige leren over de verschillende soorten containers die er zijn. Dit helpt je ook om te bepalen wat jij nodig hebt op kantoor.

De soorten containers

Welke soorten containers er zijn, kan je op meerdere manieren opvatten. Zo kan je bijvoorbeeld kijken naar de vorm. Je komt dan uit bij rolcontainers van metaal of kunststof. Die zijn gemakkelijk te gebruiken. Voor elke afvalstroom vind je een rolcontainer. Een andere optie is de perscontainer. Die helpt om het afval direct te persen zodat het minder ruimte inneemt. Daarnaast wordt er steeds meer gebruikgemaakt van de ondergrondse containers. Daarnaast is er nog de multi-afvalcontainer die voor meerdere soorten afval gelijktijdig bruikbaar is. Dit is alvast een eerste manier van indelen van de containers.

Het soort afval 

Dan zijn er ook nog containers die je naar soort kunt indelen omdat ze voor een bepaald type afval zijn. Zo is bijvoorbeeld de glascontainer misschien wel het beste voorbeeld hiervan. Deze wordt al heel lang gebruikt. Dat geldt inmiddels ook voor de kartoncontainer. Glas en karton is gemakkelijk te scheiden en te recyclen. Daarnaast is ook de PMD container tegenwoordig veel gebruikt. Deze is voor verpakkingen van plastic, metaal en karton voor voedingsmiddelen. Dit type container is recentelijk veel meer gebruikt.

De juiste containers kiezen

Afhankelijk van het afval dat je produceert en in welke mate je dat doet is te bepalen welke soorten containers je allemaal moet gebruiken. Zo kan je zorgen dat je met jouw bedrijf goed scheidt en dat je het recyclen een stuk gemakkelijker maakt. Omdat je dit bij de bron al aanpakt, kan je er zeker van zijn dat dit ook echt op de best mogelijke manier gebeurt. Werk met een specialist die alle soorten kent. Zo weet je in ieder geval zeker dat je bijdraagt aan een betere verwerking ervan.