Zo maak jij je tuin compleet 

Nadat alle tegels van het terras geplaatst zijn en er net nieuwe plantjes van het tuincentrum hun weg naar jouw plekje achter het huis hebben gevonden, is je tuin nog lang niet af. Voordat er tuinstoelen en ander meubilair zijn in jouw tuin, is het nog niet mogelijk er te gaan zitten om van de buitenlucht te genieten en kan de tuin dus niet in deze behoefte voorzien. Het is daarom belangrijk dat er functionele meubels komen, die natuurlijk ook goed passen bij de omgeving. Wanneer alles goed bij elkaar staat en je de mogelijkheid hebt om plaats te nemen op een mooie stoel of bank is het makkelijker om tot rust te komen buiten in de tuin bij je huis, jezelf even ontspannen is namelijk het hele idee achter ergens gaan zitten. 

De ideale stoel voor jouw situatie 

Tuinstoelen komen in alle soorten en maten, daarbij is niet alleen de vorm belangrijk maar ook het materiaal. Het materiaal bepaalt hoe de stoelen eruit zien, wat ze uitstralen en bovendien wat voor geluid ze maken. Een houten tuinstoel geeft bijvoorbeeld een natuurlijke indruk, combineert goed met alle andere materialen die terugkomen in de tuin en zal wellicht af en toe een beetje kraken wanneer je erin zit. De bekleding en de kussens van de stoelen zijn voor veel mensen wellicht nog belangrijker. Tuinstoelen komen met kussens op het zitvlak en in de rug, maar ook zonder een vorm van bekleding. De optie zonder bekleding klinkt minder aantrekkelijk, toch zijn er mensen die een stevig zitvlak willen en is dit meer weersbestendig. 

Met z’n allen buiten zitten met mooi weer op een tuinset 

Een tuin is niet af zonder tuinset. Deze komt met een aantal stoelen en een grote tafel. Wanneer je hier buiten de ruimte voor hebt is dit zeker aan te bevelen, omdat je dan de mogelijkheid hebt om alles wat je normaalgesproken binnen aan de keukentafel doet bij mooi weer buiten uit te voeren bij de tuinset tafel. In de zomer buiten kunnen eten is iets dat veel mensen als iets positiefs ervaren. ‘s avonds in de tuin zitten eten heeft iets relaxed en geniet daarom de voorkeur van veel gezinnen. Buiten werken in de zomer aan deze tafel is natuurlijk ook mogelijk, je werklocatie afwisselen kan leiden tot meer inspiratie. 

Schaduw plekken creëren in de tuin 

Je kunt natuurlijk een aantal stoelen buiten zetten en het daarbij houden, op zonnige dagen zul je dan echter alsnog binnen gaan zitten omdat er geen schaduw is in de tuin. Het liefst heb je daarom de mogelijkheid om ‘s middags wanneer de zon hoog aan de hemel staat, het hele terras te overdekken met een zonnescherm of parasol. Wanneer de plek waar jouw tuinstoelen staan, je loungeset zich bevindt of je jouw tuintafel geplaatst hebt zich vlak naast een muur bevindt, dan is de beste optie een uitklapbaar zonnescherm dat daaraan bevestigd is. Een situatie waarin de plek waar je wilt gaan zitten midden in de tuin is vereist een parasol.

Decoraties aanbrengen is de laatste stap in het proces 

Versieringen aanbrengen is vaak het laatste dat je doet bij het inrichten van een tuin. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hangplanten op de schutting, kunstzinnige objecten die je aan de muur hangt en allerlei soorten lampen. Het is daarnaast ook mogelijk decoraties te laten terugkomen in de tuinset. Dit kunnen unieke kussens op de stoelen zijn of een mooie vaas op tafel.